Morten Ejrnæs

Lektor, emeritus

Morten Ejrnæs har skrevet 2 artikler

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Sociale problemer 6

Biografi

Morten Ejrnæs er sociolog og lektor emeritus ved Aalborg Universitet. Han er mag.scient.soc. fra Københavns Universitet. Har har undervist på Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde.  Undervisningen har først og fremmest vedrørt sociologiske teorier om sociale problemer. Han har gennemført undersøgelser om tværfagligt socialt arbejde og undersøgelser af socialrådgivere og andre fagpersoners opfattelser af sociale problemer og deres risikovurderinger. Han har især interesseret sig for, hvordan teori om og undersøgelser af sociale problemer og socialt arbejde kan bidrage til at kvalificere det sociale arbejde.

Han har tidligere undervist både pædagog- og socialrådgiverstuderende på  professionshøjskoler.

Han har skrevet bøger og artikler om tværfaglighed, sociale problemer, evidensbaseret socialt arbejde og anvendelsen af begrebet social arv i forskning og professionelt arbejde.

Morten Ejrnæs har også i perioder været knyttet til organisationer, der arbejder med sociale problemer. Han har således været både frivillig medarbejder og ansat i Studentersettlementet på Vesterbro, på Kofoeds Skole og i et integrationsprojekt.