Jørgen Petersen Peen

Speciallæge, dr. med.

Fagansvarlig for 2 kategorier:

  1. Reumatologi 158
  2. reumatologi 51

Biografi

Profil og samarbejde

Jeg er cand.med. fra Københavns Universitet i 1976 og blev dr.med. i 1987 på en afhandling om antistofproduktionen ved kronisk leddegigt. I 1989 og 1992 opnåede jeg speciallægeanerkendelser i reumatologi og intern medicin. I en årrække var jeg tilknyttet Reumatologisk klinik på Rigshospitalet som afdelingslæge, overlæge og klinikchef, hvor mit hovedområde var de inflammatoriske reumatologiske sygdomme. Jeg varetog i en periode et professorat i intern medicin. Undervejs har jeg dels suppleret min uddannelse med børnereumatologi og infektionsmedicin, dels haft et længere forskningsophold på Scripps Clinic i La Jolla i Californien.

I 2002 blev jeg tilknyttet biotekvirksomheden Genmab A/S i København som medicinsk direktør og senere vicepræsident, hvor mit arbejdsområde væsentligst var udviklingen af et humant monoklonalt antistof (ofatumumab, markedsført i 2009) til behandling af både autoimmune sygdomme og maligne hæmatologiske lidelser. 

I 2014 nedsatte jeg mig som praktiserende speciallæge i reumatologi på Østerbro.

Siden 2016 har jeg været tilknyttet censorkorpset i intern medicin ved de 4 universiteter.

Jeg har publiceret mere end 100 videnskabelige artikler og er medforfatter til flere godkendte patenter. Dertil kommer forfatterskaber til en række lærebogskapitler.