Elena Lorentzen

Lektor, ph.d.

Elena Lorentzen har skrevet 2 artikler

Fagansvarlig for 4 kategorier:

  1. Kontrastiv lingvistik 1
  2. Ruslands samfundsforhold 9
  3. Russiske og sovjetiske lingvister 8
  4. Uddannelse i Rusland og Sovjetunionen 4

Biografi

Elena Lorentzen (f. 1955) er lektor i russisk ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet. Lorentzen har været fagansvarlig for Kontrastiv lingvistik, Ruslands samfundsforhold, Russiske og sovjetiske lingvister, Uddannelse i Rusland og Sovjetunionen på Den Store Danske siden maj 2023.

Elena Lorentzen kommer fra Rusland og er kandidat (1977) og ph.d. (1982) i dansk fra Moskvas Statsuniversitet. Har en bred filologisk uddannelse fra samme sted, herunder som underviser i russisk som fremmedsprog. Kom til Danmark i 1991 som udenlandsk lektor i russisk ved Odense Universitet (1991-1996). Har været ansat på Københavns Universitet siden 1997.

Elena Lorentzens forskningsinteresser ligger inden for russisk og kontrastiv lingvistik, sprogtypologi, kognitiv lingvistik og oversættelsesvidenskab. Derudover har hun siden 1991 fungeret som tolk, oversætter og konferencetolk for offentlige institutioner og private virksomheder samt optrådt som ekspert i og foredragsholder om det russiske sprog og samfundsforhold i Rusland i forskellige sammenhænge.

 Se publikationsliste og yderligere oplysninger på Københavns Universitets hjemmeside.