Hans Bonde

Professor, dr.phil.

Hans Bonde har skrevet 19 artikler

Biografi

Hans Bonde (1958-) er professor i idrætshistorie ved Københavns Universitets Institut for Idræt. Han forsker særligt i maskulinitet og sport - et tema, som også var emnet for hans ph.d. og som desuden kulminerede med bogen "Masculinity, Sport, Politics" på Routledge i 2010. Andre primære forskningsområder omfatter bl.a. den danske højreradikalismes brug af personkult, masseforførelse og kontrol over ungdommens kroppe i 1930'erne samt den danske idræts samarbejde med Tyskland under besættelsen (se bøgerne "Gymnastics and Politics" og "Football with the Foe" fra 2008). Han forsker også i gymnastikkens historie og idéhistorie generelt samt i kønspolitiske spørgsmål indenfor sport.

Hans Bonde er uddannet cand.phil. i historie ved Københavns Universitet i 1987 og ph.d. i 1991. I 1995 blev han lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik samt leder af Suppleringsuddannelse i Tværvidenskabelig Sundhedsforskning på Syddansk Universitet, hvorefter han i 2001 igen blev tilknyttet Københavns Universitet, først som lektor ved Institut for Idræt. Han blev i 2001 dr.phil. på en disputats om Niels Bukh, hvorefter han i 2003 fik et professorat i Idrætshistorie.

Han er desuden tidligere medlem af det danske judolandshold og blev dansk mester i 1976, 1977 og 1981.

Hans Bonde var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans biografi på lex.dk her og hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.