Henrik Køhler Simonsen

Ph.d., cand.ling.merc., MBA, ekstern lektor

Henrik Køhler Simonsen har skrevet 2 artikler

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Fagsprogsoversættelse 2

Biografi

Henrik Køhler Simonsen (f. 1966) er cand.ling.merc. i engelsk (Handelshøjskolen i Århus, 1996), kaptajn af reserven (Forsvaret, 1996), Ph.d. i virksomhedsleksikografi (Handelshøjskolen i Århus, 2002), MBA i emergent management og forretningsmodeller (Aalborg Universitet, 2016).

Henrik Køhler Simonsen har erfaring fra stillinger som officer i hæren, translatør og tolk i TDC A/S, adjunkt på Aalborg Universitet, adjunkt på Copenhagen Business School, konstitueret lektor på Copenhagen Business School, uddannelsesdirektør i Dansk Lægemiddelinformation A/S, ressource- og projektchef i SmartLearning og chef for læring på Forsikringsakademiet A/S. Henrik Køhler Simonsen er i dag ekstern lektor på Copenhagen Business School, visiting professor på Saint Paul Business School og chef for læring på Forsikringsakademiet.

Henrik Køhler Simonsens forskning fokuserer på virksomhedsleksikografi, digitale forretningsmodeller og kunstig intelligens i kommunikation, branding og oversættelse. Henrik Køhler Simonsen har offentliggjort over 100 videnskabelige artikler og bøger og han har de senere år især bidraget med en række artikler om tekstproduktion og oversættelse med kunstig intelligens.