Trine Brox

Lektor, ph.d.

Fagansvarlig for 3 kategorier:

  1. Buddhisme 86
  2. Tibet 31
  3. Tibetansk religion 26

Biografi

Jeg arbejder som lektor og leder af Centre for Contemporary Buddhist Studies ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet.

Selvom det empiriske felt for min forskning er tibetanske samfund i Indien, Kina og Tibet, er mine forskningsinteresser interdisciplinære. Min forskning har bevæget sig fra min interesse for det tibetanske sprog, over forholdet mellem politik og religion, til materiel kultur og spørgsmålet om religion, forbrug og økonomi. Nu specialiserer jeg mig i moderne tibetansk buddhisme med forskningsemner vedrørende buddhisme og miljø.

Jeg har udgivet artikler og bøger vedrørende tibetanske verdener i nyere tid, herunder monografien Tibetan Democracy (2016) og de redigerede bøger Buddhism and Waste (2022) og Buddhism and Business (2020) med Elizabeth Williams-Oerberg. Min næste bog udkommer forhåbentlig i år. Den er redigeret sammen med Emma Martin og Diana Lange; Among Tibetan Materialities: Materials and Material Cultures of Tibet and the Himalayas.

Min uddannelsesbaggrund er både indenfor samfundsvidenskab og humaniora. Fra Norges Arktiske Universitet i Tromsø har jeg en cand.mag. i samfundsvidenskab (1996), og fra Københavns Universitet har jeg en mastergrad (2003) og en ph.d.-grad (2009) i tibetologi.