Heine Andersen

Professor emeritus, mag.scient.soc.

Heine Andersen har skrevet 44 artikler

Fagansvarlig for 2 kategorier:

  1. Sociologer 80
  2. Sociologisk teori 19

Biografi

Heine Andersen er professor emeritus ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet. Han forsker primært i viden i det moderne samfund, forskning om forskning, forsknings- og universitetspolitik, sociologisk teori, moralfilosofi og videnskabsteori.

Heine Andersen blev uddannet mag.scient.soc. fra Københavns Unversitet i 1972, hvorefter han havde et kandidatstipendiat i perioden 1973-1976. Herefter blev han ansat som adjunkt ved Roskilde Universitet (dengang Roskilde Universitetscenter), og fik samme år ansættelse som ekstern lektor ved Københavns Universitet i årene 1976-1990. I perioden 1977-1997 var han ansat ved Handelshøjskolen i København, først som lektor og siden som docent, hvorefter han igen blev tilknyttet Sociologisk Institut på Københavns Universitet, denne gang som lektor. I 2004 fik han sammesteds et professorat.

Heine Andersen har desuden i en periode været medlem af bestyrelsen i Filosofisk Forum og af bestyrelsen i Nordisk Sociologforbund og Dansk Sociologforening. Han har ligeledes været medlem af redaktionen i Dansk Sociologi samt af Statens Forskningsråd for Samfund og Erhverv.

Heine Andersen var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.