Kim Johansen

Brygmester

Kim Johansen har skrevet 1 artikler

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Øl og mineralvand 138

Biografi

Kim L. Johansen (født 1963) er en dansk brygmester. Han blev uddannet kemiingeniør fra Danmarks Ingeniørakademi (1986) og har desuden Diploma in Brewing fra det britiske Institute of Brewing & Distilling (1991) samt Diploma in Distilling ligeledes fra Institute of Brewing & Distilling (2019). Han er i dag ansat som brygmester på Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, hvor han er kursuansvarlig for flere af kurserne på kandidatspecialiseringen Brewing Science and Technology. Desuden er han ansvarlig for instituttets pilotbryggeri.

Kim L. Johansen har været ansat som gæringskemiker hos Dansk Gæringsindustri (1986–1989) og som bryggeriingeniør i de rådgivende ingeniørfirmaer Alfred Jørgensen Laboratorium (1989–2000), Danbrew (2000–2002) og Alectia (2008–2009). Han har produceret cider som ansat på Ørbæk Mostfabrik (2002) og siden som selvstændig i Pomona cider (2003-2020). I dag har han en lille produktion af æblebrændevin i samarbejde med et destilleri. Han har undervist i ølbrygning, fremstilling af cider og læskedrik hos Den Skandinaviske Bryggerhøjskole som uddannelsesleder (2009–2017) og senere som direktør (2017–2021). Han har undervist som ekstern lektor på Institut for Fødevarevidenskab (2011-2021).

Produktionen af cider har ført til udnævnelse til årets forfatter i tidsskriftet Scandinavian Brewers' Review (2000-2001) for en artikel om ciderproduktion og et æresdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi (2009) for hans bidrag til dansk cider.

Se hans profilside på Københavns Universitets hjemmeside her.