Henrik Elmgreen

Henrik Elmgreen har skrevet 48 artikler

Biografi

Henrik Elmgreen (f. 1945) har haft en lang karriere inden for dansk cykelsport. I 38 år var han en central figur i de danske seksdagesløb, først som speaker og senere som sportslig leder, hvor han arbejdede på Københavns Vinterbane i Forum og ved Københavns seksdagesløb i Ballerup Super Arena. Han trådte tilbage fra denne rolle i 2011.

Elmgreen var også en nøgleperson i oprettelsen og organiseringen af cykelløbet Danmark Rundt (senere Post Danmark Rundt), en opgave han varetog indtil 1996. I perioden 1991-2015 var han præsident for UIV (Union Internationale des Velodromes), en international sammenslutning af professionelle banearrangører. Efter sin tid som præsident blev han udnævnt til Ærespræsident.

I 1990'erne var han kommentator på TV2s dækning af Tour de France. Derudover var han redaktør af Danmarks Cykle Unions medlemsblad, Cykel Sport, i 30 år og har skrevet flere bøger om cykelsport, herunder "Historien om Det Københavnske 6-dagesløb" (2012).

Henrik Elmgreen skrev artikler til Den Store Danske, som også var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk, 2009-2017.