Katrine Klinken

Forfatter

Katrine Klinken har skrevet 25 artikler

Fagansvarlig for 3 kategorier:

  1. Kokke og restauratører 93
  2. Smørrebrød og forretter 50
  3. Spisesteder 46

Biografi

Katrine Klinken, f. 15.3.1963, madskribent og kogebogsforfatter. Katrine Klinken er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom, samt sommelier fra Vinakademiet.

Katrine har både arbejdet med hverdagsmad og været kantineleder, men med sin kokkebaggrund har hun stor interesse for restaurationsbranchen og spisesteder.

I dag er hun forfatter, foredragsholder, underviser, konsulent, debattør og mad- og rejseguide.

Katrine er aktiv bl.a. på Instagram med jævnlige opslag om mad, restaurantbesøg, madrejser mm.

Katrine har været selvstændig siden 2003 med fokus på formidling af madhåndværk, madkultur og madkvalitet. Desuden har hun været fast madskribent på ugebladet Hjemmet og i dagbladet Information.

Som forfatter har hun skrevet en lang række madbøger til både voksne og børn og har en passion for at undervise i og inspirere til at lave velsmagende mad af lokale, sæsonbetonede madvarer.

Her er et udpluk af bøgerne: Børnenes køkken (2007, genoptryk i 2013), Børnenes verdenskøkken (2009), Børnenes Bagebog (2015), Nem mad (2004) og Måltider - en bog med 500 opskrifter fra Katrine Klinkens køkken (2012).

Endvidere en stribe temabøger om smørrebrød, sovs, skaldyr, tatar, lagkage, Street food derhjemme (2020), KAGE ABC (2020), Mad i høkasse (2022) samt Den Store Nordiske Kogebog, der er udkommet på japansk (2020).

I ti år var Katrine Klinken aktiv i den internationale Slow Food bevægelse, der har sloganet “God, ren og retfærdig mad”. Værdigrundlaget er at arbejde for alles ret til god, lokal og bæredygtig mad. Fra 2020-2023 drev hun Danmarks første og eneste specialvarebutik HONNING, Katrine har specialviden om honning og biprodukter og desuden om japansk mad. Hun er med forfatter til Turen går til Japan, Politikens Forlag.

Læs mere på klinken.dk

Foto: Lars Gundersen