Rami Zouzou

forfatter, cand.mag. i historie

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Brydning 12

Biografi

Mit navn er Rami Zouzou. Som navnet antyder, er jeg ikke helt dansk. Min far stammer fra Syrien, som også var genstand for mit historiespeciale.  

Mit fagområde er Brydning, som jeg har dyrket siden barndommen, og som jeg stadig beskæftiger mig med som formand og træner i CIK Brydeklub. Som historiker og aktiv indenfor brydesporten har jeg i rigtig mange år beskæftiget mig indgående med brydningens historie, brydningens betydning i forskellige samfund og epoker samt myter og sagn, der er knyttet op på brydning- religiøst, socialt og kulturelt.

Disse myter og sagn bruger jeg aktivt, når jeg laver skolebrydningsforløb, da jeg har udviklet et koncept, der hedder PlayStory, hvor brydekampene er knyttet op på fortællinger fra blandt andet Illiaden, de islandske sagaer og Saxo Grammaticus.

Jeg er forfatter til to bøger, Protokollens tjenere og Alpesvanen, hvoraf den ene er en historisk roman og den anden en række eventyr, der henter inspiration i verdens myter. Derudover er jeg aktiv debattør i dagspressen, hvor jeg blandt andet skriver om integration, religion, Idræt/civilsamfund og historiske emner- herunder konflikterne i Mellemøsten.  

Udover brydning banker mit idrætshjerte for karate og issvømning.   

Jeg glæder mig helt utrolig meget til at dele mine viden om brydning og håber, at min kærlighed til sporten og den historiske udvikling og betydning må smitte af på læserne. 

 Privat danner jeg par med Pernille og sammen har vi en datter, Hedvig.