Inger Sjørslev

Lektor emeritus, mag.scient.

Inger Sjørslev har skrevet 24 artikler

Biografi

Inger Sjørslev (1948-) er lektor emeritus ved Københavns Universitets Institut for Antropologi. Hun blev uddannet mag.scient. i antropologi i 1979, og efter et års feltarbejde I Brasilien forlod hun universitetet for at blive museumsinspektør ved Etnografisk Samling på Nationalmuseet. Her var hun ansvarlig for Sydasiensamlingen og foretog en længere studierejse til Indien og stod for en udstilling om indisk folkekunst, og senere var hun hovedkurator på en udstilling om Brasilien. I 1987 var hun igen på feltarbejde i Brasilien, hvorefter hun skrev bogen Gudernes rum, som udkom på dansk i 1995 og på tysk i 1999. Hun forlod museumsverdenen og var i nogle år selvstændig konsulent. Senere blev hun direktør i IWGIA, International Work Group for Indigenous Affairs, og efter et par år i NGO-branchen blev hun i 1998 igen tilknyttet Københavns Universitet som lektor.

Inger Sjørslev forsker særligt i ritualer og religion i Brasilien, materiel kultur, performanceantropologi, politik og aktivisme, museumstudier, antropologiens videnskabsteori og antropologisk analyse og metode.

Inger Sjørslev var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Hun skrev artikler til Den Store Danske.

Se hendes profil på Københavns Universitets hjemmeside her.