Jørgen Christensen-Dalsgaard

Professor, ph.d.

Jørgen Christensen-Dalsgaard har skrevet 27 artikler

Biografi

Jørgen Christensen-Dalsgaard (1950-) er ph.d. og professor ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet. Hans forskning centrerer sig primært om soles og stjerners strukturer og svingninger med særligt henblik på at applicere svingningsobservationer på helio- og asteroseismologi.

Jørgen Christensen-Dalsgaard tog i 1975 Naturvidenskabelig Embedseksamen i matematik og fysik samt astronomi ved Aarhus Universitet og blev i 1978 ph.d. fra University of Cambridge på afhandlingen "Solar oscillations". Perioden 1978-1980 tilbragte han på Institut d'Astrophysique på Université de Liège i Belgien gennem et seniorstipendiat fra Aarhus Universitet, og de følgende 3 år tilbragte han som postdoc på National Center for Atmospheric Research i Boulder, Colorado, som han igen siden 1989 har været tilknyttet som Affiliate Scientist. I 1984 blev han lektor ved Astronomisk Institut (nu Institut for Fysik og Astronomi) på Aarhus Universitet, som han siden har været tilknyttet, fra 2001 som professor i helio- og asteroseismologi.

Jørgen Christensen-Dalsgaard har desuden i perioden 1994-2004 været associeret direktør ved Teoretisk Astrofysik Center. Han har desuden siden 2004 været leder af Danish AsteroSeismology Centre og siden 2012 været leder af Stellar Astrophysics Centre.

Jørgen Christensen-Dalsgaard var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Aarhus Universitets hjemmeside her.