Jens Søndergaard

lektor, cand. jur.

Jens Søndergaard har skrevet 66 artikler

Biografi

Jens Søndergaard (født 1917 - død 2011) jurist og forskningsbibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek fra 1949 til 1987.

Efter en af de højeste juridiske embedseksaminer nogensinde og afstikkere til Københavns og Aarhus Universiteter, retsvæsenet og studier i England og Frankrig blev han i 1949 bibliotekar og fagreferent i retsvidenskab ved Det Kongelige Bibliotek, en stilling han varetog kontinuerligt i 38 år. I samme periode havde han tilsyn med og ledede flere retsvidenskabelige institutbiblioteker, og underviste desuden i juridisk bibliografi og informationssøgning ved Handelshøjskolen og Danmarks Biblioteksskole

Ved siden af udarbejdede han helt frem til sin pensionering fagets hovedfagbibliografi Dansk Juridisk Bibliografi, der repræsenterer en af de største og fineste bibliografiske indsatser i Danmark i det 20. århundrede, siden naturligvis konverteret til en elektronisk database. Hans bibliografiske oeuvre omfatter mere end 50 arbejder.

I mange år var han en anerkendt kapacitet som konsulent i advokatfirmaet Reumert, halvdelen af det nuværende Kromann Reumert, i international sø- og transportret.

For sin samlede indsats blev han kort før sin pensionering i 1987 ridder af første grad af Dannebrog.

Jens Søndergaard var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk, 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.