Johannes Krüger

Professor emeritus, dr.scient.

Johannes Krüger har skrevet 41 artikler

Biografi

Johannes Krüger er dr.scient. og professor emeritus i geografi ved Københavns Universitet. Han blev først ansat ved Københavns Universitet i 1970 efter endt kandidatuddannelse og har været tilknyttet universitetet siden, fra 2002 som professor. I universitetsregi har han desuden bl.a. været formand for studienævnet og ph.d.-udvalget ved Geografisk Institut og leder af forskningsplatformen Dynamics of Landscape and Matter in Terrestrial Ecosystems. Han har deltaget som leder eller medarbejder i mere end 20 ekspeditioner til Island, Grønland og Svalbard med hovedvægt på studiet af moderne glaciale miljøer med henblik på sammenlignende studier i istidslandskaber.

Ved siden af sin tilknytning til universitetet har Johannes Krüger bl.a. været medlem af videnskabeligt udvalg for Danmarks Naturfredningsforening (1981-1988), chefredaktør for The Danish Journal of Geography (2004-2007) og gæsteforelæser ved universiteter og akademier i bl.a. Sverige, Norge, England, Tyskland og Polen. 

Han vandt i 1996 Hans Egede Medaljen, som bliver uddelt af Det Kongelige Danske Geografiske Selskab.

Johannes Krüger var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.