Peter Pagh

Professor, dr.jur.

Peter Pagh har skrevet 34 artikler

Biografi

Peter Pagh (1953-) er professor i miljøret ved Københavns Universitets Jurdiske Fakultet. Han startede efter 10 år som jord- og betonarbejder på jurdastudiet, som han afsluttede i 1990. Herefter fik han ansættelse som undervisningsmanuduktør i bl.a. EU-ret og forvaltningsret parallelt med arbejde som advokatfuldmægtig i advokatfirmaet Qvist & Stanbrook. I 1992 blev han ansat som seniorstipendiat ved det juridiske fakultet og var fra 1995-1999 lektor i formueret. I 1999 blev han ansat som professor i miljøret på Københavns Universitets Juridiske Fakultet, hvor han siden bl.a. har undervist i Miljøret, Fast ejendom – regulering og køb, Offentlige myndigheders erstatningsansvar og i de internationale fag: International Environmental Law, EU Environmental Law og Climate Law.

Peter Paghs primære forskningsområde er miljøret, herunder miljøansvar, affaldsregulering, jordforurening, naturbeskyttelse, planlovgivning og kemikalieregulering. Han forsker ligeledes i miljøproces og borgernes rettigheder på miljøområdet, naboret, klimaret, EU-ret og forvaltningsret.

Peter Pagh var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.