Palle Schantz Lauridsen

Lektor, dr.phil.

Palle Schantz Lauridsen har skrevet 28 artikler

Biografi

Palle Schantz Lauridsen er dr.phil. og lektor i audiovisuelle medier i Danmark ved Københavns Universitets Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab. Hans primære forskningsområder er film- og tv-analyse, tværmedialitet, dansk mediehistorie, biografhistorie, tv-serier og filmmusik- og lyd. Han interesserer sig desuden særligt for populærkultur og har bl.a. arbejdet dybdegående med Sherlock Holmes som transhistorisk og tværmedial populær helt og med James Bond i Danmark.

Palle Schantz Lauridsen blev uddannet cand.mag. i dansk og filmvidenskab i 1984 på en afhandling om Christian Metz' filmsemiotik, for hvilken han også blev tildelt Københavns Universitets Guldmedalje. I 1988 blev han ph.d. i filmvidenskab med en afhandling og Barthes of filmen, og i 2020 dr.phil. med afhandlingen "Sherlock Holmes findes ikke. Sherlock Holmes i danske mediekulturer, 1891-2017." Han har været ansat ved Københavns Universitet siden 1984, fra 1998 som lektor. Han har også ad flere omgange været på studie- eller forskningsophold i udlandet, herunder på Paris III & Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales i 1985-1986 og 1987 og på the University of Iowa i 1992.

Palle Schantz Lauridsen var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.