Poul Erik Lindelof

Professor emeritus, dr.scient.

Poul Erik Lindelof har skrevet 31 artikler

Fagansvarlig for 5 kategorier:

  1. Afrikas forhistorie 9
  2. Fysikbaseret arkæologi 2
  3. Indonesiens forhistorie 3
  4. Naturvidenskabelige dateringsmetoder i arkæologien 11
  5. Nordisk arkæologi 4

Biografi

Poul Erik Lindelof (1938-) er fysiker og professor emeritus ved Niels Bohr-Instituttet på Københavns Universitet. Han blev i 1963 civilingeniør ved Danmarks Tekniske Universitet. Han arbejdede efterfølgende to år som sergent hos Flyvevåbnet, men vendte derefter tilbage til DTU, hvorfra han i 1969 blev ph.d. Herefter fulgte 4 år som postdoc, først på Techn. University i Finland og derefter på Lancaster University, hvorefter han blev ansat som lektor på Københavns Universitet, som han har arbejdet ved siden. Her blev han i 1981 blev uddannet dr.scient., og i 2005 fik han et professorat ved Niels Bohr-Instituttet.

Efter at være gået på pension i 2008 studerede han forhistorisk arkæologi på Københavns Universitet og blev cand.mag. i 2013, hvorefter han har været konsulent indenfor fysik-baseret arkæologi på Københavns Universitet.

Poul Erik Lindelof var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev 35 artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.