Mogens Pelt

Lektor, dr.phil.

Mogens Pelt har skrevet 38 artikler

Biografi

Mogens Pelt er lektor ved Saxo-instituttet på Københavns Universitet. Han blev i 1988 cand.mag. et art. i historie, moderne græsk og latin. I 1993 blev han ph.d. og i 2003 dr.phil. I årene 1993-1996 havde han et forskningsstipendiat ved og var vicedirektør for Det Danske Institut i Athen. Fra 1996 blev han ansat ved Københavns Universitets Institut for Historie (nu Saxo-Instituttet), som han siden 2006 har været tilknyttet som lektor. Han har også desuden ad to omgange forsket ved Princeton University, først i 1999 som gæsteforsker ved Department of Near Eastern Studies og senere i 2008-2009 som Stanley J. Seeger Fellow ved the Program in Hellenic Studies.

Mogens Pelt forsker primært i det østlige Middelhav og Sydøsteuropa, herunder særligt overgangen fra imperium til nationalstat i de osmanniske områder, konkurrence og konflikt mellem de europæiske stormagter om indflydelse i Sydøsteuropa og Mellemøsten, etablingen af den græske og den tyrkiske nationalstat, interaktionen mellem handel og politik og globaliseringens historie.

Han leder desuden sammen med Catharina Raudvere centret The Many Roads in Modernity.

Mogens Pelt var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.