Torben Grøngaard Jeppesen

Adjungeret professor, dr.phil.

Torben Grøngaard Jeppesen har skrevet 5 artikler

Biografi

Torben Grøngaard Jeppesen er tidligere museumsdirektør ved Odense Bys Museer (1989-2021) samt adjungeret professor ved Institut for Historie på Syddansk Universitet. Han er uddannet cand.mag. og lic.phil. i historie og arkæologi fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Syddansk Universitet, og blev i 2017 dr.phil. på en afhandling om de danske/skandinaviske immigranters og deres efterkommeres vej ind i det amerikanske samfund.

Han har i sin forskning særligt fokuseret på middelalderens landsbyer, det fynske gårdbyggeri fra bindingsværk til grundmur samt de danske/skandinaviske udvandrere og efterkommeres vej ind i det amerikanske samfund, sidstnævnte med særligt fokus på integrationsprocesserne.

Torben Grøngaard Jeppesen var museumsinspektør ved Fyens Stiftsmuseum fra 1977, herefter fra 1982 ved Den Fynske Landsby og siden museumsdirektør for Odense Bys Museer fra 1989 til 2021. Han har også forestået en lang række internationale udstillingsprojekter, bl.a. i Japan, Kina, Sydkorea, England, Italien og USA om H.C. Andersen og Carl Nielsen.

Torben Grøngaard Jeppesen var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Syddansk Universitets hjemmeside her.