Åse Solvej Hansen

Lektor emerita

Åse Solvej Hansen har skrevet 29 artikler

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Gryn, brød, ris mv. 99

Biografi

Åse Solvej Hansen er uddannet bromatolog fra Den Kgl. Vet. & Landbohøjskole (KVL) i 1978. Herefter arbejdede Åse Solvej Hansen på Schulstad Brød med kvalitetskontrol og produktudvikling. Fra 1985 til 2016 var hun ansat på KVL (nu Københavns Universitet), hvor hun underviste og forskede indenfor kornprodukter og bælgfrugter.

ÅSH har været koordinator for et EU-udviklingsprojekt om bønner i det sydlige Afrika. Desuden har ÅSH været evaluator for EU-forskningsansøgninger og medlem af EU-ekspertpanel vedrørende økologiske fødevarer. ÅSH er nu knyttet til Københavns Universitet som lektor emerita.ÅSH har bidraget med faglig viden ved etableringen af KORNETS HUS og fungerer nu som faglig ekspert.

ÅSH har været medforfatter på en lang række internationale faglige artikler om kornprodukter og bælgfrugter.

ÅSH har udgivet lærebogen "Kvalitet af korn og mel". Academic Books, 2018. 81 s.

ÅSH har skrevet kapitler om Korn og kornprodukter, samt Bælgfrugter til lærebogen: "Den store bog om Fødevarer og kvalitet - råvarer og forarbejdning". Justesen L; Uebel U og Østergaard K. (Red.). Akademisk forlag, 3. udg. 2022. 

ÅSH udgav i 2023 bogen "RUGBRØDSGLÆDE - bag lækkert surdejsrugbrød". Forlaget Trumf, 144 s.