Carsten Berthelsen

Carsten Berthelsen har skrevet 287 artikler

Biografi

Carsten Berthelsen (f. 1951) er forfatter, foredragsholder, oversætter og forlagskonsulent. Hans fagområder er populærkultur, bl.a. en bog om Morten Korch, kulturhistorie, musik og øl. Han har udgivet flere bøger om øl, bl.a. Ølrejsen - en rejse i øl og kultur - og ølkultur (2003 - revideret i 2015) og Juleøl - skik og bryg (2004). Han arrangerer jævnligt ølsmagning på biblioteker, for firmaer og ølklubber.

Carsten Berthelsen modtog i 2007 Danske Ølentusiasters hæderspris og blev i 2013 udnævnt til æresmedlem af samme organisation. I maj 2015 modtog han den belgiske kong Philippes ridderkors og blev udnævnt til Chevalier de L'ordre de la Couronne (Ridder af Kroneordenen). I november 2018 fik han Den Belgiske Bryggeriforenings hædersmedalje og udråbt til ridder af 1. rang.

Carsten Berthelsen skrev artikler til Den Store Danske Encyklopædi inden for fagområderne film og musik og var desuden forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017.

Se hans personlige hjemmeside her