Dion Sommer

Professor

Dion Sommer har skrevet 6 artikler

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Udviklingspsykologi 8

Biografi

Dion Sommer er professor i udviklingspsykologi ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet. Hans særlige interesseområder er ny international børneforskning med henblik på konsekvenser for traditionelle børnepsykologiske teorier, fødsel- og familiedannelse, familie- og daginstitutionsforskning, legeteorier og senmoderne faderskab. I dag beskæftiger han sig især med det nye paradigmeskifte, hvor udviklingspsykologien er blevet en del af udviklingsvidenskaben (developmental science). 

Han blev uddannet lærer fra VIA University i Silkeborg i 1970, hvorefter han studerede psykologi på Aarhus Universitet og blev cand.psych. i 1981 og ph.d. i 1991. Han har været ansat ved universitetet siden, som adjunkt og lektor; fra 2003 som professor i udviklingspsykologi.

Dion Sommer har forelæst og optrådt ved adskillelige nationale og internationale konferencer og er forfatter til +240 publikationer – udgivet på adskillelige sprog. Han er desuden aktiv forskningsformidler og mediedebattør. Tildelt ridderkorset i 2914 for sin videnskabelige indsats samt Erna-prisen i 2022 for forskning og formidling, der har placeret ham i pædagogikkens historie.

Dion Sommer var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske

Se hans profil på Aarhus Universitets hjemmeside her.