Frans Gregersen

Professor emeritus, dr.phil.

Frans Gregersen har skrevet 4 artikler

Biografi

Frans Gregersen er professor emeritus ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Hans primære forskningsområder omfatter bl.a. sociolingvistiske analyser af dansk tale- og skriftsprog, det danske sprogsamfunds historie 1900-2000 samt dansk sprogvidenskabs historie og internationale baggrund.

Frans Gregersen er uddannet cand.mag. i lingvistik og sprogpsykologi (1973 og 1978) og sidenhen dr.phil. i 1991. Han har været tilknyttet Københavns Universitet siden 1979, først som adjunkt ved Institut for Nordisk Filologi og sidenhen fra 1989 som lektor ved Dansk Dialektforskning og fra 1996 som professor ved Institut for Nordisk Filologi (nu Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab).

Han har desuden i perioden 2005-2015 været centerleder for Danmarks Grundforskningsfonds Center for Sociolingvistiske Forandringsstudier og er blandt initiativtagerne til Center for Internationalisering og Parallelsproglighed.

Frans Gregersen var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Han skrev artikler til Den Store Danske.

Se hans profil på Københavns Universitets hjemmeside her.