Inge Schjellerup

fil.dr.

Inge Schjellerup har skrevet 28 artikler

Fagansvarlig for 2 kategorier:

  1. Indianske højkulturer 29
  2. Latinamerika indtil ca. 1830 71

Biografi

Inge Schjellerup er fil.dr. projektseniorforsker emerita i antropologi og arkæologi og tidligere tilknyttet Etnografisk Samling på Nationalmuseet.

Hun har i mange år ledet adskillige ekspeditioner på de østlige skråninger af Andesbjergene. Ud over lokale guider og muldyrdrivere har hun haft peruanske botanikere, arkæologer og antropologer samt en geograf og flere studerende med på ekspeditionerne, hvorfor hun også bliver kaldt "Indiana Inge" og "Inka Inge".

Inge Schjellerup er Danmarks førende ekspert i Inkakulturen, men beskæftiger sig også med før-spanske miljøændringer og bosættelsesmønstre, fortidige og nutidige landbrugssystemer samt oprindelige afgrøder.

Hun har forfattet og redigeret adskillige bøger på spansk og engelsk på baggrund af sin forskning, senest dog på dansk: "Stenenes magi - Tawantinsuyu – Inkaernes rige" (Gads Forlag, 2021).

Inge Schjellerup har gennem årene modtaget mange æresbevisninger for sit forskningsarbejde, heriblandt Sol-ordenen fra Perus regering, guldmedalje fra Amazonas-regionen samt tre doktor honoris causa fra tre universiteter i Peru og to æresprofessorater fra samme universiteter. To plantearter er blevet opkaldt efter hende. Desuden deltog hun på en del af den tredje Galatheaekspedition og er medlem af De kvindelige eventyrenes Klub.