Yusuf Çakın

Cand.mag.

Yusuf Çakın har skrevet 19 artikler

Fagansvarlig for 12 kategorier:

 1. Aserbajdsjan 16
 2. Kasakhstan 30
 3. Kirgisistan 15
 4. Osmanniske rige 89
 5. Sprog i tyrkisktalende lande 6
 6. Turkmenistan 16
 7. Turkologer 3
 8. Tyrkiet 86
 9. Tyrkiets historie og biografier 30
 10. Tyrkiske folk 17
 11. Tyrkiske sprog 24
 12. Usbekistan 16

Biografi

Yusuf Çakın (f. 1989) er uddannet cand.mag. i historie fra Aalborg Universitet (2016) med særligt fokus på tyrkisk sprog og historie. Han har valgt at understøtte sit modersmål i tyrkisk videnskabeligt ved at afslutte sprogfag i tyrkisk på Københavns Universitet (2021), som han efterfølgende blev tilknyttet som ekstern censor i tyrkisk og mellemøststudier (2022) for censorkorpset for Sprogbaserede områdestudier.

Hans interesse- og forskningsområde er dansk-tyrkiske relationer og sammentræf i historien såsom forholdet mellem Danmark-Norge og de osmanniske korsarstater i Nordafrika (Barbareskstaterne) Algier, Tunis og Tripoli i det 17. og 18. århundrede. Eller den danske sprogforsker Vilhelm Thomsens dechifrering af de oldtyrkiske indskrifter i Mongoliet i 1893 samt de øvrige danske sprogforskeres studier inden for turkologi.

Derfor har han viden inden for de tyrkiske sprog, folkefærd og lande i Centralasien. Han er desuden bestyrelsesmedlem i Centralasiatisk Selskab, som har adresse på Københavns Universitet, hvor han er med til at planlægge og arrangere foredrag o.lign. om Centralasien.

Yusuf Çakın er sprogunderviser i tyrkisk i aftenskolerne med fokus på forståelse af den tyrkiske grammatik. Derudover er han foredragsholder på Folkeuniversitetet om emner vedr. tyrkisk sprog og historie.

Han været ansat hos Gyldendal siden 2016, som digital forlagsmedarbejder med redaktionelle og digitale kompetencer. De seneste år har han primært haft fokus på projektledelse inden for udviklingsprojekter af digitale læremidler. Han er en digital humanist.