Yusuf Çakın

Cand.mag.

Yusuf Çakın har skrevet 45 artikler

Fagansvarlig for 12 kategorier:

 1. Aserbajdsjan 16
 2. Kasakhstan 32
 3. Kirgisistan 17
 4. Osmanniske rige 89
 5. Sprog i tyrkisktalende lande 6
 6. Turkmenistan 18
 7. Turkologer 3
 8. Tyrkiet 89
 9. Tyrkiets historie og biografier 37
 10. Tyrkiske folk 17
 11. Tyrkiske sprog 25
 12. Usbekistan 18

Biografi

Yusuf Çakın (f. 1989) er uddannet cand.mag. i historie fra Aalborg Universitet (2016) med særligt fokus på tyrkisk sprog og historie. Han har valgt at understøtte sit modersmål videnskabeligt ved at afslutte sprogfag i tyrkisk på Københavns Universitet (2021), som han efterfølgende blev tilknyttet som ekstern censor i tyrkisk og mellemøststudier (2022) for censorkorpset for Sprogbaserede områdestudier.

Hans forskningsområde omfatter dansk-tyrkiske relationer og sammentræf i historien herunder forholdet mellem Danmark-Norge og de osmanniske korsarstater i Nordafrika (Barbareskstaterne) Algier, Tunis og Tripoli i det 17. og 18. århundrede. Han har også beskæftiget sig med danske sprogforskere og deres studier inden for turkologi herunder Vilhelm Thomsens dechifrering af oldtyrkiske indskrifter i Mongoliet i 1893.

Derfor har han viden om de tyrkisktalende folkefærd og lande i Centralasien. Han er desuden bestyrelsesmedlem i Centralasiatisk Selskab, som har adresse på Københavns Universitet. Han har undervist i tyrkisk på aftensskolerne og holdt foredrag om tyrkisk sprog og historie på Folkeuniversitetet.

Han er ansat hos Gyldendal som produktleder, hvor han siden 2016 har arbejdet som digital forlagsmedarbejder med redaktionelle og digitale kompetencer. De seneste år har han primært beskæftiget sig med produkt- og projektledelse inden for udviklingsprojekter af digitale læremidler.

e-mail: yusufcakin@outlook.dk

Hjemmeside: www.cakin.dk