Anna Lawaetz

Seniorforsker, ph.d.

Anna Lawaetz har skrevet 25 artikler

Fagansvarlig for 5 kategorier:

  1. Danske teatre og øvrige teaterinstitutioner 98
  2. Sceneteknik 7
  3. Scenografi, teknik og rekvisitter 14
  4. Teater - dukketeater og marionetteater 9
  5. Værker og dramatikere 18

Biografi

Anna Lawaetz (f. 1979) er seniorforsker og ansvarlig for Teatersamlingen (tidl. Dramatisk Bibliotek) på Det Kgl. Bibliotek. Anna Lawaetz har været fagansvarlig på lex.dk siden 2022. 

Som ansvarlig for Teatersamlingen har Anna Lawaetz til dagligt ansvaret for at indsamle dokumentation for scenekunst herunder den dramatik, der opføres på teatrene i Danmark.

Anna Lawaetz har en ph.d.-grad fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, hvor hun var en del af det nationale forskningsprojekt LARM, der skabte en infrastruktur for radioarkiver- og forskning i Danmark. Hun var med sin afhandling om stemmebrug og stemmeidealer (2014) blandt de første ph.d'ere på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab med en digital humaniora-profil. 

Anna Lawaetz er stifter og tidligere kunstnerisk leder af performancegruppen Sisters Hope (2007-14) og har siden 2014 arbejdet som dramaturg for dramatikere som Erling Jepsen, Line Knutzon og Kåre Bluitgen. Hun har været tilknyttet som dramaturg på en række forskningsprojekter på Den Danske Scenekunstskole i perioden 2019-2022, der har undersøgt Extended Reality i teatret (Virtual Reality, Augmented Reality, 360 graders film).

Hun forsker i scenekunstneres arkivdannelse og hørespil og lyddramatik. For publikationer og forskningsprojekter se her.