Bertil Dorch

Ph.d, lektor

Bertil Dorch har skrevet 54 artikler

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Stjernebilleder og stjernenavne 254

Biografi

Bertil F. Dorch har sin faglige baggrund i fysik og astronomi, som forsker ved hhv. Det Kongelige Svenske Videnskabsakademi (1999–2002), forskningsadjunkt (2003–2005) og adjungeret lektor (2006–2011) ved Københavns Universitet og som lektor ved Syddansk Universitet, SDU (2020–). Han modtog sin ph.d.-grad i fysik fra Niels Bohr Institutet i 1998 og sin kandidatgrad i astronomi i 1995.

Siden 2013 har Dorch været chef for forsknings- og universitetsbiblioteket "Syddansk Universitetsbibliotek" på SDU. Bertil F. Dorch underviser bl.a. i forskningsredelighed på henholdsvis det  naturvidenskabelige og det sundhedsvidenskabelige fakultet ved SDU og er tilknyttet Institut for Fysik, Kemi og Farmaci på SDU som lektor.

Dorchs faglige interesser omfatter emner inden for stjernernes astrofysik og magnetisme, videnskabelig kommunikation og forskningsredelighed, især indenfor naturvidenskab, og han deltager jævnligt i offentlig formidling inden for astronomi og astrofysik, ligesom han er aktiv i forskningspolitisk debat. Dorch har tre gange været valgt som formand for Danmarks Fag, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker (DFFU) i perioden 2014 til 2020.

Artikel om Bertil F. Dorch på Wikipedia: https://da.wikipedia.org/wiki/Bertil_F._Dorch