Gunhild Borggreen

Lektor, ph.d.

Gunhild Borggreen har skrevet 43 artikler

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Japan - billedkunst 63

Biografi

Gunhild Borggreen er lektor ved Institut for Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Hun blev i 2000 ph.d. på afhandlingen "Gender Issues in Contemporary Japanese Art Criticism and Visual Arts".

Gunhild Borggreen underviser og forsker i visuel kultur og kunsthistorie. I sin forskning har hun særligt fokus på transkulturelle udvekslinger mellem dansk og japansk kunst og visuel kultur, herunder socialt engageret samtidskunst og kunstfestivaler i Japan. Andre temaer er relationen mellem kunst og teknologi, robotkultur, såvel som performance, nationalitet og køn i japansk samtidskunst og visuel kultur. 

Gunhild leder desuden det internationale forskningsnetværk Collaboration and Community Building in Contemporary Art in Japan and Denmark, som har til formål at udbygge et samarbejde med japanske forsknings- og kunstinstitutioner i forbindelse med at undersøge socialt engageret kunst i en globaliseret verden. I 2013-2018 var hun desuden medstifter og projektleder for ROCA (Robot Culture and Aesthetics), et forskningsnetværk med fokus på praksis-baseret forskning i skæringspunktet mellem kunst, teknologi og samfund.

Gunhild Borggreen var forfatter til artikler, der var med i Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk i perioden 2009-2017. Hun skrev artikler til Den Store Danske.Se hendes profil på Københavns Universitets hjemmeside her.