Søk
Jørgen Fakstorp
Har forfattet følgende artikler:
aïoli (Den Store Danske)
à la carte (Den Store Danske)
al dente – kogebetegnelse (Den Store Danske)
Alexandre Dumas d.æ. (Den Store Danske)
Alexandre Grimod de La Reynière (Den Store Danske)
Alexis Soyer (Den Store Danske)
Ali-Bab (Den Store Danske)
alkohol (kulturhistorie) (Den Store Danske)
anchoyade (Den Store Danske)
antipasti (Den Store Danske)
Antoine Augustin Parmentier (Den Store Danske)
Antoine Beauvilliers (Den Store Danske)
arabica (Den Store Danske)
Archestratos fra Gela (Den Store Danske)
arrowroot (Den Store Danske)
artiskok (Den Store Danske)
aspic (Den Store Danske)
aubergine (Den Store Danske)
Auguste Escoffier (Den Store Danske)
avgolemono (Den Store Danske)
avocado (Den Store Danske)
baba (Den Store Danske)
bacalao (Den Store Danske)
bagepulver (Den Store Danske)
baguette (Den Store Danske)
bain-marie (Den Store Danske)
barbecue (Den Store Danske)
bardere (Den Store Danske)
bearnaise (Den Store Danske)
béchamel (Den Store Danske)
beurre blanc (Den Store Danske)
beurre manié (Den Store Danske)
birkes (Den Store Danske)
blanchering (Den Store Danske)
blini (Den Store Danske)
bordelaise – vinflaske (Den Store Danske)
bordelaise – sauce/garniture (Den Store Danske)
bouquet garni – krydderbuket (Den Store Danske)
braisere (Den Store Danske)
burger (Den Store Danske)
cajun (Den Store Danske)
Camilla Plum (Den Store Danske)
cappuccino (Den Store Danske)
cassoulet (Den Store Danske)
César Ritz (Den Store Danske)
ceviche (Den Store Danske)
chili con carne (Den Store Danske)
chopsuey (Den Store Danske)
choucroute (Den Store Danske)
chow-chow (Den Store Danske)
chutney (Den Store Danske)
Claus Meyer (Den Store Danske)
confrérie (Den Store Danske)
cordon bleu – madret (Den Store Danske)
cordon bleu – kok (Den Store Danske)
couscous (Den Store Danske)
Curnonsky (Den Store Danske)
det franske køkken (Den Store Danske)
det kinesiske køkken (Den Store Danske)
det tredje krydderi (Den Store Danske)
dolma (Den Store Danske)
eddike (Den Store Danske)
Ejler Jørgensen (Den Store Danske)
Else-Marie Boyhus (Den Store Danske)
enchilada (Den Store Danske)
engelsk sauce (Den Store Danske)
Erwin Lauterbach (Den Store Danske)
escargot (Den Store Danske)
espresso (Den Store Danske)
farin (Den Store Danske)
fastfood (Den Store Danske)
favabønne (Den Store Danske)
fedt (Den Store Danske)
fedtegrever (Den Store Danske)
fines herbes (Den Store Danske)
Finland - køkken (Den Store Danske)
flambering (Den Store Danske)
flute (Den Store Danske)
fondue (Den Store Danske)
forret (Den Store Danske)
François Pierre La Varenne (Den Store Danske)
friture (Den Store Danske)
frølår (Den Store Danske)
garniture – madtilbehør (Den Store Danske)
gastronomi (Den Store Danske)
glasering (Den Store Danske)
gourmet (Den Store Danske)
grill (Den Store Danske)
Grækenland - køkken (Den Store Danske)
hamburger (Den Store Danske)
haute cuisine (Den Store Danske)
hestekød (Den Store Danske)
hollandaise (Den Store Danske)
hors d'oeuvre (Den Store Danske)
hotdog (Den Store Danske)
il Platina (Den Store Danske)
Indonesien (Køkken) (Den Store Danske)
Jan Cocotte-Pedersen (Den Store Danske)
Jan Hurtigkarl (Den Store Danske)
Japan (køkken) (Den Store Danske)
Jean-Anthelme Brillat-Savarin (Den Store Danske)
Jean-Louis Lieffroy (Den Store Danske)
Jens Peter Kolbeck (Den Store Danske)
juice (Den Store Danske)
jødisk køkken (Den Store Danske)
kaffe (Den Store Danske)
kakao (Den Store Danske)
kanapé – brød med pålæg (Den Store Danske)
kapers (Den Store Danske)
karry (Den Store Danske)
kebab (Den Store Danske)
ketchup (Den Store Danske)
kogekunst (Den Store Danske)
kokospalme (Den Store Danske)
kreolerkøkken (Den Store Danske)
krydderier (Den Store Danske)
køkkenkultur (Den Store Danske)
køkkenskriver (Den Store Danske)
Latinamerika - køkken (Den Store Danske)
levnedsmiddel (Den Store Danske)
löjrom (Den Store Danske)
mad (Den Store Danske)
madolie (Den Store Danske)
maître d'hôtel – restaurantinspektør eller -chef eller hushovmester (Den Store Danske)
makaroni (Den Store Danske)
mangochutney (Den Store Danske)
Marie Antoine Carême (Den Store Danske)
marinade (Den Store Danske)
melis (Den Store Danske)
meunière (Den Store Danske)
Michel Guérard (Den Store Danske)
Michelinguiden (Den Store Danske)
Michel Michaud (Den Store Danske)
minestrone (Den Store Danske)
miso (Den Store Danske)
mokka (Den Store Danske)
mornay-sauce (Den Store Danske)
mousse (Den Store Danske)
muslimsk køkken (Den Store Danske)
muslinger (gastronomi) (Den Store Danske)
måltid (Den Store Danske)
naturel (Den Store Danske)
Nicolas Appert (Den Store Danske)
nudler (Den Store Danske)
olivenolie (Den Store Danske)
opbagning (Den Store Danske)
orangeade (Den Store Danske)
palmin (Den Store Danske)
parmesanost (Den Store Danske)
pastrami (Den Store Danske)
pesto (Den Store Danske)
pickles (Den Store Danske)
picnic (Den Store Danske)
pinjekerner (Den Store Danske)
pirog – bagværk (Den Store Danske)
platte – madanretning (Den Store Danske)
plukfisk (Den Store Danske)
Prosper Montagné (Den Store Danske)
pølsevogn (Den Store Danske)
raclette (Den Store Danske)
rakørret (Den Store Danske)
reception – modtagelsesrum (Den Store Danske)
reception – sammenkomst (Den Store Danske)
remoulade (Den Store Danske)
restaurant (Den Store Danske)
rogn (Den Store Danske)
rollmops (Den Store Danske)
roux (Den Store Danske)
salep (Den Store Danske)
salsa – sauce (Den Store Danske)
salt (Gastronomi og levnedsmiddelvidenskab) (Den Store Danske)
saltning – af fødevarer (Den Store Danske)
sandwich (Den Store Danske)
sauce (Den Store Danske)
sennep (Den Store Danske)
skueretter (Den Store Danske)
sky – fødevare (Den Store Danske)
smag – smagsindtryk (Den Store Danske)
smørbolle (Den Store Danske)
smørrebrød (Den Store Danske)
sojabønne (Den Store Danske)
souper (Den Store Danske)
sovs (Den Store Danske)
spaghetti (Den Store Danske)
spidskommen (Den Store Danske)
stivelse (Den Store Danske)
stokfisk (Den Store Danske)
striploin (Den Store Danske)
sugo (Den Store Danske)
sukker (Den Store Danske)
Sydøstasien (Køkken) (Den Store Danske)
syltning (Den Store Danske)
tabasco® (Den Store Danske)
Taillevent (Den Store Danske)
tempura (Den Store Danske)
timbale – madret (Den Store Danske)
timbale – køkkenudstyr (Den Store Danske)
tofu (Den Store Danske)
torsk (Den Store Danske)
Tyskland - køkken (Den Store Danske)
Ungarn (Køkken) (Den Store Danske)
worcestersauce (Den Store Danske)
æltning (Den Store Danske)
ørred (Den Store Danske)
østers (Den Store Danske)
Østrig - køkken (Den Store Danske)
ål (Den Store Danske)