Jens Folke

cand.scient, fil.dr.

Jens Folke har skrevet 17 artikler

Fagansvarlig for 2 kategorier:

  1. Gryderetter, suppe og indbagte retter 53
  2. Procesoptimering 4

Biografi

Jens Folke er cand.scient i biokemi og organisk kemi fra Københavns Universitet i 1980. Han blev i 1979 tildelt et af tre scholarstipendier fra universitetet, og med støtte fra Egmont H Petersens fond muliggjorde dette et studieophold ved Cambridge Universitetet i England, hvor han studerede organisk massespektrometri under Dudley Williams.

I perioden fra 1980-1985 arbejdede han som analysekemiker med gaschromatografi og massespektrometri, først på Arbejdsmiljøinstituttet, og fra 1981 på Vandkvalitetsinstituttet. Her fik han Hede-Nielsen prisen i 1984 og med støtte fra det Teknisk-Videnskabelige Forskningsråd muliggjorde dette, at han kunne indgive en doktorafhandling ved Gøteborg Universitet, hvorfra han blev fil. dr. i 1985.

Fra 1986-1991 arbejdede han med renere teknologi og miljøkemi hos CowiConsult. Han var blandt andet med til at forberede Reach-direktivet i en arbejdsgruppe under Nordisk Ministerråd; en gruppe, der blev ledet af professor Finn Bro-Rasmussen. Støtte fra Teknologi-fonden muliggjorde et studieophold ved University of Washington i 1990.

Fra 1991 - 2003 har han arbejdet som selvstændig rådgiver. I perioden frem til 2003 beskæftigede han sig med renere teknologi-projekter for miljøministerierne i Canada og US-EPA. Han var tilknyttet Svenska MiljöForskarGruppen AB i Sverige og Finland, og arbejdede med dem på projekter for SIDA (på Cuba), Danida (Ægypten, Mozambique og Indien), UNEP og UNIDO i flere lande i Asien og for det danske miljøministerium med projekter i Rumænien, Estland, Letland, Litauen og Kaliningrad. Han blev Master i Teknisk Miljøledelse i 1998. I hele perioden var han tilknyttet Roskilde Universitet (TekSam) som ekstern lektor i miljøkemi.

Arbejdet med renere teknologi i Rumænien blev springbræt til en Six Sigma Master Black Belt uddannelse fra SixSigma.us i Texas i perioden fra 2003-2006, mens han arbejdede som freelance hos NNE og Carl Bro Gruppen. Herefter arbejdede han i en periode som freelance hos Vestas, før han i 2008 startede et uddannelsesprogram for Lean Six Sigma. 

Han har i perioden 2003-2016 gennemført efteruddannelse inden for PRINCE2, MSP, QFD Black Belt (QFD Institute (USA) og CBA (Probana).

Han har sideløbende haft en stor interesse for gastronomi og skrev i perioden 2014-2022 månedlige artikler i Dansk Kemi under pseudonymet Køkkenkemisten. Det førte til hans optagelse i Det Danske Gastronomiske Akademi i 2020. Facebook-gruppe: Køkkenkemisten.