
Leif H. Skibsted
Professor emeritus
Fagansvarlig for 16 kategorier:
- Akademier, institutioner m.m. 8
- Begreber og terminologi 90
- Fedtstoffer 7
- Fisk og skaldyr 20
- Fjerkræ 5
- Fødevarevidenskab 233
- Gryn, brød, ris mv. 94
- Grøntsager 23
- Kokke og restauratører 86
- kød 3
- Kød og vildt 74
- Mejeribrugsfolk 7
- Mejerivarer 78
- Saucer, krydderier og garniture 84
- Spisesteder 43
- Stillingsbetegnelser 13
Biografi
Leif H. Skibsted blev cand.pharm. i 1972 og lic.pharm. (ph.d.) i 1976 fra Danmarks Farmaceutiske Højskole. Efter endt kandidateksamen blev han ansat på Kemisk Institut på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, som adjunkt (1974-1976), lektor (1976-1988), og som docent (1988-1992). Han har arbejdet som professor i fødevarekemi og fysik, Institut for Fødevarevidenskab (1992-2019), i dag en del af Københavns Universitet, og er blandt de mest citerede fødevareforskere. Han har siden 2011 været chair-professor ved Chemistry Department, Renmin University of China i Beijing, er indvalgt i Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og i Gastronomisk Akademi. Leif H. Skibsted har siden 2007 besvaret forbrugerspørgsmål i Samvirke, COOPs månedsmagasin, var fra 2003 til 2008 medlem af Ernæringsrådet, var 1992-2017 teknisk konsulent på og skrev artikler til Den Store Danske Encyklopædi og til Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk, 2009-2017. I dag er Leif H. Skibsted professor emeritus ved Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.