Leif H. Skibsted

Professor emeritus

Leif H. Skibsted har skrevet 237 artikler

Fagansvarlig for 16 kategorier:

  1. Akademier, institutioner m.m. 8
  2. Begreber og terminologi 90
  3. Fedtstoffer 7
  4. Fisk og skaldyr 20
  5. Fjerkræ 5
  6. Fødevarevidenskab 233
  7. Gryn, brød, ris mv. 94
  8. Grøntsager 23
  9. Kokke og restauratører 86
  10. kød 3
  11. Kød og vildt 74
  12. Mejeribrugsfolk 7
  13. Mejerivarer 78
  14. Saucer, krydderier og garniture 84
  15. Spisesteder 43
  16. Stillingsbetegnelser 13

Biografi

Leif H. Skibsted blev cand.pharm. i 1972 og lic.pharm. (ph.d.) i 1976 fra Danmarks Farmaceutiske Højskole. Efter endt kandidateksamen blev han ansat på Kemisk Institut på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, som adjunkt (1974-1976), lektor (1976-1988), og som docent (1988-1992). Han har arbejdet som professor i fødevarekemi og fysik, Institut for Fødevarevidenskab (1992-2019), i dag en del af Københavns Universitet, og er blandt de mest citerede fødevareforskere. Han har siden 2011 været chair-professor ved Chemistry Department, Renmin University of China i Beijing, er indvalgt i Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og i Gastronomisk Akademi. Leif H. Skibsted har siden 2007 besvaret forbrugerspørgsmål i Samvirke, COOPs månedsmagasin, var fra 2003 til 2008 medlem af Ernæringsrådet, var 1992-2017 teknisk konsulent på og skrev artikler til Den Store Danske Encyklopædi og til  Gyldendals onlineleksikon denstoredanske.dk, 2009-2017. I dag er Leif H. Skibsted professor emeritus ved Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.